Thursday, November 17, 2011

2012/2013 plaanid

Sai lubatud uue hooaja "aruannet", siin ta nüüd siis jóudumööda on. Nagu juba mainisin näib, et ega ma selle hooaja lópust suurt midagi ei óppinud, aga loodan, et saan talvega niipalju tugevamaks, et on siiski veidi lihtsam.

2012/13 hooaja märksónaks vóiks panna "ultrajooks". Ehk siis tahaks joosta oma esimesed ultrad. Millegipärast tundub móistlik ja reaalne, eks näis. Pealegi tundus, et 4-5 maratoni aastas on vóimalik, noh, lihtsalt kaks nendest on ultrad. Aga alustagem algusest siiski…

Hooaega tahaks alustada Viljandi järvekaga esimesel mail. Kindlasti hakkab kiskuma ka varakevadise Otepää-Tartu maratoni poole, aga ma ju TEAN, et kevadel oleks see mulle suures osas piin. Loodan, et märtsikuuks ei ole jooksunälg móistusest üle kasvanud. Viljandi järveka esmane eesmärk on joosta sel aastal tervelt ja kiiremini, kui eelmisel. (1:12:58). Kavas on valida ülemine rada, eks näis, kas on parem.

Kuna Järvejooksudel sai ka sel aastal kóik joostud ja need mulle meeldivad, siis kavasse jäävad nad kóik. Juunikuine Harku vóiks tulla 30 minutiga (sel aastal 34:44), see oli ka 2011 hästi ónnestunud jooks. Pühajärvel tahaks joosta 55ga, aga vóimalik, et 4 minutit parandust loota on seal palju, ka kaks oleks tore! Sest 59 oli sel aastal joostud üsna viimasel piiril. Ülemiste… üks eesmärk on – paremini! Mitte ilmtingimata kiiremini, aga PAREMINI. Ilmselt tuleb ta siis ka kiiremini.

Lühikestest on plaanis veel 8km Póltsamaa lossijooks (41min), mida tahaks teha alla 40. Vóimalik, et kevadisel Tartu jooskul vótan sel aastal 10km, aga see pole veel kindlalt otsustatud. Teised lühemad (mólemad Pärnud, Saadjärve, Elva sari, Ihaste) jäävad viimase hetke otsusteks, kui tunne tuleb siis lähen, kui ei, siis mitte.

Poolmaratonidest on hetkeseisuga plaanis vaid Narva, sest seal pole pikemat distantsi valida. Pealegi mulle see rada iseenesest väga meeldis. Eesmärk? Selle aasta 39 sekundit ära parandada ehk siis joosta alla kahe tunni. Tartu kevadise osas pole kindlat otsust, kas 10 vói 23. Praegu tundub, et pigem 10, aga otsustan kevadel.

Maratonid: peamine eesmärk on selle aasta lolluse nahka läinud 4:30 ära teha. Esimene vóimalus on selleks septembris Tallinnas. Seal saab üldse palju vigu parandada – joosta grupis (óiges!), valida óige tempo… Teine maraton oleks siis see salapärane Tartu linnamaraton 6. oktoobril. Kuna sellest jooksust mingit infot peale kuupäeva ei tea, siis eks ta selline tutvumisüritus saabki olema. No ja pealegi, kui kodulinnas korraldatakse maratoni, siis see lihtsalt tuleb ära joosta! Saaremaa kolmepäevane on hetkel siiski "in the maybe file", peab kuupäevad üle vaatama-mótlema. Kui midagi suurtest jooksudes tundub olema liiast, siis Saaremaa on see, mis vóib ka ära jääda.

Nii, ja lópuks siis ultratest. Elu esimene saab olema 14. juulil Laugavegur Ultramarathon Islandil. 55km imekaunist ja ilmselgelt väga rasket (mägist)b rada. Limiit on 10h, loodan jóuda. Kuna Polar Circle elasin üle, siis on lootust. No ja Haanja 100. Kas eesmärk ka on? Jah, joosta kas 100km vói 15 tundi J

3 comments:

  1. Miks see Viljandi sul nii aeglane on, võrreldes Pühajärvega näiteks? :)

    ReplyDelete
  2. Ning hooaeg on äkki 2011-2012 ikka? :)

    ReplyDelete
  3. Hooaeg on tegelikult 2012 lihtsalt:) ma olen teatriinimene ja ópetaja, juba nii sisse harjunud, et kóik hakkab poole pealt. Viljandis olin haige. Vähemalt sain teada, et haigena ei saa ikka...

    ReplyDelete